keskiviikko 21. elokuuta 2013

Ensimmäiset valjastelut

Sekavaa horjastelua, jännitystä, juttelua, jaloissa kehräämistä, varovaista tutkimista ja lopulta jopa innostumista. Monenlaisia vaiheita käytiin läpi ensimmäisten ulkoiluhetkien aikana läpi. 


 Molemmat kommentoivat ulkoilua useampaan otteeseen retken aikana.

Suunnittelin, että valjaisiin tutustutaan ensin kotona sisällä. Totutellaan niihin pikkuhiljaa, ennen itse ulkoilua. Tämän idean hylkäsin kuitenkin ensimmäisen kokeilun jälkeen. Molemmat vuorollaan sekosivat sisällä täysin, heittivät voltteja ja tarttuivat hampaillaan valjaisiin kiinni. Kaikintavoin niistä oli päästävä eroon. Helpotin melko pian hätääkärsivät pennut ja odotimme muutaman päivän, ennen uutta yritystä. 

Toisella kertaa laitoin valjaat vasta ovella ja nappasin ensimmäisen kaverin samantien kainalooni ja lähdettiin ulos. Nyt oli ympärillä uusia juttuja, joten valjaista poispyrkiminen ei ollutkaan enää ensisijainen toiminta. Oudolta tuntuivat kapistukset kylläkin, sillä kävelemään ei ensin meinattu päästä, vaan horjuttiin humalaisen kaltaisesti ja kellahdettiin useampaan otteeseen kyljelleen maahan. Vaikka se olikin erittäin huvittavan näköistä, niin onnistuin hillitsemään itseni ja kannustamaan jaloille nousemista yhä uudelleen.

Jaloissani oli turvallista alkuun nojata ja jutella, kunnes kävely valjaissa alkoi sujua. Sen jälkeen eroja ulkoiluun tutustumisessa rupesikin löytymään. Vaikka molemmat kissamaiseen tyyliin kiinnostuivatkin heiluvista heinistä ja vielä enemmän pikkukärpäsistä, niin selkeät käytöstavat erottuivat jo ensimmäisen retken aikana. 

Puusti lähti kulkemaan vierellä, kuin hyvin koulutettu koira konsanaan. Rauhallisesti ja rennosti. Ehkä jopa liian tiiviisti jaloissa, jolloin sain varoa koko ajan, etten astu tassuille. Häneen sai myös paremmin kontaktia ja houkutteltua toivomaani suuntaan pitkin polkua. Helmi-neiti puolestaan aloitti säntäilyt sinne ja tänne. Ei osannut oikein päättää, että mihin menee ja mitä tekee. Hän työnsi päänsä pensaisiin ja mönkin heinien alle. Neiti kiersi pikkupuskat ja pihan kalusteet niin, että sain selvitellä valjaita niiden ympärillä... hän myös kerkesi jo ekalla kerralla testata kiipeilytaitoaan puuhun :D

Vaikka alku olikin pelottavan oloista ja valjaat ikävän tuntuiset, niin yllättävän nopeasti noi nelikuiset kaverit tottuivat kuitenkin ideaan ja nauttivat selvästi. Erityisesti niiden kärpästen metsästyksestä! Kaverit olivat siis eri aikaan mukanani valjaissa ja molempien kanssa olin ulkona vajaan tunnin. Päivä oli lämmin, joten mitään kiirettä ei tutustumisessa pidetty. 

Sisälle tultuamme Helmi riehaantui valjaille ja heitteli voltteja niiden kanssa, kunnes otin ne pois. Puusti oli hieman rauhallisempi siihen saakka, kunnes valjaat sain pois, mutta sai sen jälkeen spurttikohtauksen ja juoksi hetken edestakaisin pitkin kämppää <3

 Helmi tarkkaavaisena
 Kukat ja kärpäset kiinnostivat Puustia
 Helmi "the kiipeilijä" uskaltautui testaamaan jo oikeaa puuta parikin kertaa
 Ei Puusti ihan näin pahasti seonnut... joku kasvi ei vaan maistunutkaan hyvälle :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti