lauantai 10. elokuuta 2013

Matkustamista ja näytille asettautumista

Tänään oli jännä päivä. Ensimmäinen tutustuminen kissanäyttelyiden maailmaan.


Helmi valmistautumassa näytille... hämäävän rentona ;)

Ensimmäistä kertaa kotiutumisen jälkeen, lähdimme ulos asunnosta. Heti oli vuorossa parin tunnin automatka ja koko päivä pienessä kopissa kököttelyä Helsingin Vuosaaren erikoisnäyttelyssä. Tietämättä päivän tapahtumista, sisarukset valmistautuivat tähän päivään erinomaisesti. Illalla oli kunnon jamit vielä hieman ennen puoltayötä ja aamulla herätyskellon soidessa viideltä, kerittiin vielä ottamaan pienet leikit ennen matkaan lähtöä.

Sisarukset yllättivät tänäänkin. Aiemmin suuri yllätys oli se, että Helmi on kuitenkin se suurin kerjääjä; taitavin, nopein ja pitkäjänteisin, toisin kuin Puustin tunnetun ruokahalun perusteella ennakkoon odotin. Odotin hänen olevan myös se äänekkäin matkaseuralainen, mutta toisin kävi. Tämän tittelin sai nuoriherra. Tosin positiivisesti yllättivät molemmat, sillä nuoriherrakin rauhoittui reilun viidenkymmenen ensimmäisen kilometrin jälkeen.

Lisää  positiivisia yllätyksiä toi kaksikon käytös pelipaikalla. Yllättävää rauhallisuutta ja vieraskoreutta oli havaittavissa koko päivän... hetkittäin neiti oli kyllä esittelyissä oma itsensä ja saikin tuomarilta erityismaininnan olemalla "neiti". Häntä ei helpolla huiskilla hämätty, vaan kaikki muu ympärillä kiinnosti enemmän. Hyvää palautetta ja kaksi kertaa Ex1 oli kuitenkin ensikertalaiselle pennulle mielestäni hyvä tulos. Velipoika Gubbe veti odotetusti vielä hieman paremmaksi titteleillä 2 x Ex1 BIV NOM. Tässä erikoisnäyttelyssä oli siis tavallaan kaksi näyttelypäivää tiivistetty yhteen eli kahden tuomarin arvostelut. 

Yhdessä kun oltiin, niin lopulta uskaltautui rentoutumaankin häkissä.

En tiedä, että oliko päivän voittaja kuitenkin Puusti -herra. Lukuisien huomioiden ja kehujen perusteella, hän ainakin sai jonkinlaisen epävirallisen yleisön suosikki-lellikki-leiman :D Nuoriherra osasi vielä jopa nauttia suosiosta ja useista sylittelijöistä. 

Iloisesti yllätyin ja kovasti arvostan Silvercometin antamaa omaa huomionosoitusta Helmille. Ehkä se on jo ennuste tulevaan, sillä titteli oli the best silver queen. Neiti on kyllä jo melkoinen prinsessa, joten oikealla tiellä varmaan ovat. Kiitos Silvercomet Ocicats! ...onnittelut myös heidän erittäin kauniiden hopeiden eri muunnosten pärjäämiselle kisoissa!

Näyttelyn jälkeen automatka sujuikin pienten nukkuessa. Kotiin päästyämme venyteltiin, reippaasti nautittiin hieman iltapalaa, yritettiin viritellä leikkejä... mutta väsymys vei voiton. Toinen sammahti ensin eteisen ja toinen olohuoneen lattialle. 


Heiluvin tassuin toivottaa sisarukset hyvää yötä kaikille!

Loppuun vielä Northalla-perheen päivän tulokset koostettuna:
Juno CACS+CACS, Ulpu CAGCIB+CAGCIB NOM, Lily Ex2+CACIB, Rokka CAP+CAP==> PR, Helmi Ex1+Ex1, ja Gubbe Ex1 BIV NOM + Ex1 BIV NOM!

 Piti vielä lisätä "neidin" kuva palkintolautasensa ja uuden lempilelunsa kanssa. Käpälissä siis näyttelystä saatu virkattu rengas ja neitimäistä peilailua leikin lomassa :D

 Ensimmäisen näyttelyn arvostelut.

Kasvattaja Ullan tulkinta oheisista tuomarien papereista eli mukavat arvostelut Helmi kyllä sai <3
 
Näyttely A:

Tyyppi: Hienosti kasvava nuori neito
Pää: Vahva yläosa, kaareva otsa, hieman suorahko profiili, leukaa puuttuu
Silmät: Kaunis muoto, kaunis ilme
Korvat: keskikokoiset
Turkki: Hyvä laatu, lyhyt, hienot täplät, voisi olla parempi kontrasti
Häntä: Hieno muoto, keskipitkä
Kunto: Ex
Yleisvaikutelma: Hieman "neiti" :-)

Näyttely B:

Tyyppi: Well balanced girl, lovely
Pää: Fine wedge with ex muzzle + fine profile
Silmät: Ex almond + fine sized
Korvat: OK set for now
Turkki: Soft, fine babycoat, triking silver and fine pattern + contrast
Häntä: Ex
Kunto: Ex!
Yleisvaikutelma: Sweet, pretty + playful
 

2 kommenttia:

  1. Wau, miten hienosti teillä meni! Lupaa hyvää tuleviin näyttelyihin :) Harmi etten päässyt eilen paikan päälle sisaruksia moikkaamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienosti kyllä meni. Voin olla ylpeä koko Northalla -perheestä :) ...ehkä jossain vielä törmätään livenäkin.

      Poista